Dancewereld wordt veroverd

cd pop Midnight Juggernauts: Dystopia ***

cd pop

Midnight Juggernauts: Dystopia ***

De elektronische dance van Midnight Juggernauts heeft alles in zich om de dancewereld te gaan veroveren: ruisende synthesizergolven, kletterende beats en een zangstem die, vooral in het stuwende Galaxy, klinkt als die van David Bowie in zijn bezwerende ‘Berlijnse’ jaren. Het trio komt uit Melbourne, Australië, en vond vorig jaar aansluiting bij de scene rond het Franse Justice. Met deze band gingen de drie op tournee, en hebben ze de soms reutelende sound en straffe drums gemeen. Maar de Juggernauts zoeken op hun debuut-cd Dystopia ook nog naar een compromis tussen dance en pop, en dat maakt sommige liedjes, zoals Road To Recovery een beetje waterig. Shadows en Scorpio laten horen waar Midnight Juggernauts wel goed in is; een onderlaag van ontsporend kerkorgel combineren met een suizeling van synthetische strijkers, die de dansende menigte in extase zal brengen. De groep maakte onlangs indruk tijdens hun Nederlandse cluboptredens, waarbij ze ruiger en voller klonk dan op cd.

Midnight Juggernauts treedt op: 6/7 tijdens 5DaysOff.

    • Hester Carvalho