Bod InBev blijft nog vriendelijk

De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwerij InBev streeft nog altijd naar een vriendelijke overname van haar Amerikaanse branchegenoot Anheuser-Busch. Het bedrijf herhaalde vanmorgen voor de vierde maal zijn bod van bijna dertig miljard euro voor Amerika’s grootste bierbrouwerij.

De leiding van Anheuser-Busch liet vorige week al weten dit bedrag te laag te vinden en er daarom niet op in te willen gaan. De volharding van InBev lijkt daarom vooral een laatste waarschuwing, voordat het zich direct zal richten tot de aandeelhouders van Anheuser-Busch om een vijandige overname in gang te zetten. „Het heeft onze sterke voorkeur om tot een onderhandelde overeenkomst te komen, maar we houden alle opties open”, aldus een woordvoerder van InBev.

Tot die opties behoort waarschijnlijk niet een verhoging van het bod, iets waar de leiding van Anheuser-Busch op uit lijkt te zijn. „Wij hebben een bod gedaan dat volgens ons full and fair is. Het geeft de waarde van het bedrijf goed weer en biedt de aandeelhouders bovendien een zeer mooie premie op de koers van het aandeel.”

InBev zegt overigens „verbaasd” te zijn dat het voorafgaand aan de afwijzing niets heeft gehoord van de raad van bestuur, bedrijfsleiding of adviseurs van Anheuser. Geschoffeerd of niet, InBev blijft vriendelijk. „We hopen nog steeds aan tafel te gaan zitten.”

Als nieuwe onderhandelingen niet van de grond komen, zal InBev vrijwel zeker juridische actie ondernemen. Bij de rechtbank in Delaware laat het vast uitzoeken of aandeelhouders het bestuur van Anheuser kunnen wegstemmen.