Verkocht! Leven van Brit op eBay

Het leven van Ian Usher, de Brit die op eBay zijn leven in het Australische Perth te koop aanbood, is gisteren verkocht voor 222.000 euro. De koper, alleen bekend onder gebruikersnaam ‘mslmmc’, is de nieuwe eigenaar van Ushers driekamerwoning in Perth, zijn inboedel, een kennismaking met zijn vrienden en een proefcontract als verkoper in de tapijtwinkel. De 44-jarige Usher had gehoopt zijn leven voor 280.000 euro te kunnen verkopen. Aanvankelijk leek dat ook te lukken: tijdens de internetveiling stond de teller al na enkele uren op 400.000 euro, later werd zelfs 1,2 miljoen euro geboden. De biedingen bleken vals. Ze waren afkomstig van ongeregistreerde kopers. Usher, die acht jaar geleden naar Australië emigreerde, heeft niet gezegd waar hij zijn nieuwe leven zal opbouwen. (Reuters)