Veertig agenten vermist in India

Zeker veertig Indiase politieagenten raakten gisteren vermist nadat hun boot werd aangevallen door communistische rebellen. De boot kapseisde in een rivier nabij Malkangiri in de oostelijke staat Orissa. Van de ruim vijftig opvarenden, onder wie leden van een speciale terreureenheid, wisten zestien agenten de kust te bereiken. De anderen zijn naar verwachting verdronken. De boot was op patrouille toen deze onder vuur werd genomen en zonk. Volgens de autoriteiten is de aanval het werk van maoïstische rebellen. Zij hebben in de arme staat Orissa een sterke machtsbasis en trachten al ruim dertig jaar met geweld landbouw en werkgelegenheid voor de armen af te dwingen. Bij het geweld in veel armere Indiase staten zijn de laatste jaren zeker 2.000 slachtoffers gevallen. (AP)