That’s all, folks

westoppenermee.jpgHet was mooi. Maar nu is het mooi geweest. Dit weblog stopt ermee.

Bijna drie jaar lang hebben we geblogd, en hebben jullie gereageerd, over kinderen die niet naar school gaan maar wel in de metro snoep verkopen, over illegale werknemers aan de grens met Mexico, over creditcardbedrijven die in de getto’s van Los Angeles gangs gebruiken om meer klanten te trekken, over verdwijnende brievenbussen in New York, over de Google-campus in Silicon Valley, over een begrafenisondernemer in New Orleans, over bloggers die een talentenjacht organiseerden omdat ze elkaar wel eens echt wilden ontmoeten en vooral over het werk van de correspondent.

Dank voor al jullie reacties, kritiek, en vooral, jullie meedenken. Het blijft een feest - en de toekomst van ons vak en jullie vertrouwen daarin - om een gesprek zonder einde te voeren met lezers.

Ondanks dat alles is het tijd geworden om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om journalistiek te experimenteren. Gelukkig steekt de krant steeds meer geld in dat soort innovaties. Trial and error - en daar is niets mis mee. Amerikaanser kan het niet.

Ik blijf ondertussen wel gewoon correspondent in de VS, blijf het land doorcrossen en schrijf daar dan over in de papieren krant.
freek_spoort_niet_1_1.jpgLees dus NRC Handelsblad, nrc.next of een van onze websites om me te volgen en het contact aan te houden.

En dan even dit nog. Ik kon zien waar jullie naar zochten op deze site (wees gerust: de identiteit van de zoeker bleef geheim). Zo heb ik vaak moeten glimlachen om de meest eenvoudige zoekterm op dit weblog over New York: ‘new york’. Voor de bezoeker die met grote regelmaat op ‘arab girls new york’ zocht, heb ik deze tip: zocht je dit misschien? En laatst nog tikte iemand in het zoekvenster in dat ‘freek spoort niet’. Klopt. Maar in New York, daar mag dat.

    • Freek Staps