Radio Voorkeur

Kunststof. Maarten van Rossum over de glossy Maarten, een dubbeldik zomernummer van het Historisch Nieuwsblad waarover Van Rossum de hoofdredactie voerde. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week: Frederick Delius. De muziek van de Engelse componist Frederick Delius (1862-1934) is doortrokken van een pastorale sereniteit en het ritme van de natuur. Hij componeerde vooral voor koren, solisten en orkesten, schreef zes opera's en een kleine hoeveelheid kamermuziek. Radio 4, 19.30-20.00u.

De Avonden. Jaap Kooijman, universitair hoofddocent Media & Cultuur en Amerikanistiek, over zijn boek Fabricating the Absolute Fake, over de dominantie van de Amerikaanse popcultuur. Componist en muzikant Jan van Eerden vertelt waarom Help! van The Beatles zo bijzonder is. August Hans den Boef over zijn boek God als hype, dwarse notities over religieus Nederland. Radio 6, 20.00

Casa Luna. Mieke van der Weij praat met de Surinaams-Nederlandse Grace Boldewijn, directeur van een technisch adviesbureau en oprichter van de PVRS: Permanente Voorspoed Republiek Suriname. Radio 1, 0.02-1.00u.