Overige films

Enemy of the State (Tony Scott, 1998, VS). Formulethriller uit het paranoia-genre. Will Smith versus het streven naar absolute, technisch geavanceerde overheidscontrole over mensen. SBS6, 20.30-23.00u.

Lantana (Ray Lawrence, 2001, Australië/Duitsland). Australische film, genoemd naar een wilde plant die in siertuinen de overige beplanting verstikt met z’n roze en witte bloemetjes. In het als thriller gestructureerde relatiedrama wordt vooral de menselijke natuur in al haar ingewikkelde vertakkingen blootgelegd. Ontrouw, midlifecrisis en relationeel ongenoegen zijn de voedingsbodem. Arte, 21.00-22.55u.

Undisputed (Walter Hill, 2002, VS). Onvervalste genrefilm van scenarist-regisseur Hill. Gedetineerde Wesley Snipes en Ving Rhames komen tegenover elkaar in de ring te staan. Ook met Peter Falk. RTL7, 22.10-23.50u.