op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

De Tweede Kamer debatteert over de kosten van het koninklijk huis.

Discussie

De laatste sigaret?

„Moeten we straks op een geheime plek afspreken om te kunnen roken?”, vraagt een wanhopige lezer zich af. Vanaf morgen is het rookverbod in de horeca van kracht. De reacties op nrcnext.nl zijn wisselend. De één vergelijkt rokers met junks die vooral overlast veroorzaken, de ander met makke schapen die zich niet tegen het kabinet verzetten. Voor de tegenstanders heeft Han van der Horst nog een tip: „Stop definitief. Dan kun je ook met meer gezag tekeer gaan tegen de betutteling door de overheid”.

Discussieer mee via nrcnext.nl/opinie

Vandaag in de weblogs

Onnozele moddergooiers

The Washington Post heeft voor een groot deel weten te achterhalen wie het gerucht de wereld in heeft geholpen dat Obama moslim zou zijn. ‘De moraal: iedereen kan voortaan een fluistercampagne opzetten’, schrijft correspondent Tom-Jan Meeus. ‘En de meest effectieve fluisteraars zijn soms kwaadaardig, maar vaak ook nogal onnozel.’

Lees verder via nrcnext.nl/race08