Kritische PvdA`ers uit Amsterdamse raad om Marcouch

Rotterdam, 30 juni. De PvdA-raadsleden Clyde Moerlie en Pieter Beste van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart stappen uit de fractie. De raadsleden zeggen zich niet te kunnen scharen achter de lijn van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. Vorige week verliet PvdA-raadslid Jan Engel de fractie om dezelfde reden. De drie raadsleden bekritiseerden deze maand in een open brief aan de Volkskrant de plannen van Marcouch om islamlessen in te voeren op openbare scholen. Het bestuur van de fractie riep hen voor hun openlijke kritiek op het matje en vroeg hun steun te betuigen aan de stadsdeelvoorzitter. De PvdA-fractie verliest met het vertrek van de drie leden haar meerderheid. Volgens fractievoorzitter Maarten van Maurik is dat geen probleem. ”In coalitie met GroenLinks blijven we een meerderheid vormen. We gaan gewoon door.”