Hendrina Stenmanns zalig verklaard

TEGELEN. Ongeveer 4.000 gelovigen hebben gisteren in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen de zaligverklaring bijgewoond van zuster Hendrina Stenmanns (1852-1903), ook bekend onder haar kloosternaam Zuster Josefa. Tijdens de bijna drie uur durende eucharistieviering las de Portugese kardinaal José Saraiva Martins namens paus Benedictus XVI het decreet van de zaligverklaring voor. Bisschop Frans Wiertz van Roermond was hoofdcelebrant. Ook waren bisschoppen aanwezig uit landen waar de orde van zuster Josefa - de Dienaressen van de Heilige Geest uit Steyl bij Tegelen -- missiewerk doet. De in het Duitse Issum geboren Stenmanns legde samen met Helena Stollenwerk in Steyl het fundament voor de Missiecongregatie Dienaressen van de Heilige Geest. Die orde behoort nu met ruim 3.500 leden in 45 landen tot de grootste zustercongregaties in de wereld.