Fiscus beboet automobilist

Bijna vierduizend automobilisten hebben boetes van de Belastingdienst gekregen omdat zij te vaak privé gebruik hebben gemaakt van een auto van de zaak. De fiscus heeft dit jaar al voor 12,6 miljoen euro aan naheffingen en boetes opgelegd. De overtreders hadden zelf bij de Belastingdienst verklaard minder dan 500 privékilometers per jaar met de auto te rijden. Bij meer dan 500 privékilometers moeten de automobilisten een deel van de waarde van de auto als inkomsten opgeven en daar loonheffing over betalen. In Nederland rijden ongeveer 2,3 miljoen mensen een auto van de zaak. Daarvan zeggen 230.000 bestuurders dat ze onder de grens van 500 kilometer blijven. De fiscus zal de komende maanden verder controles uitvoeren, onder meer bij evenementen en grensovergangen. (ANP)