De allerallerlaatste... (1)

De allerallerlaatste... (1) klik@nrc.nl Lezers hebben nog niet massaal foto’s van hun laatst uitgeblazen sigarettenrook ingestuurd. Daarom ter inspiratie een foto van persbureau AP. Een antirookactivist verkleed als beul hakt in Boedapest een sigaret in tweeën ter promotie van de Wereld Anti-Rook Dag (31 mei). In de rubriek klik@nrc.nl staat elke dag een lezersfoto. Deze week is het thema: ‘De allerallerlaatste... nou ja, in het café dan’. Verstuur de foto in jpg-formaat. Vergeet niet je naam, woonplaats en een beschrijving mee te sturen. Afgebeelde personen moeten publicatie toestaan. Morgen gaat het rookverbod in de horeca in. Mail een foto waarop je (je laatste sigaret?) rookt in een café: klik@nrc.nl. An anti-smoking activist dressed up as an executioner, chops a giant dummy cigarette with his axe in front of the historical Chain Bridge of Budapest, Hungary, Friday, May 30, 2008, to promote the World Anti-smoking Day which is annually held on Saturday, May 31. The well-proven health hazards of smoking have caused many countries to institute high taxes on tobacco products and anti-smoking campaigns are launched every year in an attempt to curb smoking. According to statistics, annually 4,9 million people lost their lives world-wide due to the consequences of smoking. (AP Photo/Bela Szandelszky) Associated Press

Lezers hebben nog niet massaal foto’s van hun laatst uitgeblazen sigarettenrook ingestuurd. Daarom ter inspiratie een foto van persbureau AP. Een antirookactivist verkleed als beul hakt in Boedapest een sigaret in tweeën ter promotie van de Wereld Anti-Rook Dag (31 mei).