Chileense vissers eren San Pedro

Chileense vissers eren San Pedro Valparaíso, 30 juni. Chileense vissers in de havenstad Valparaíso dragen een heiligenbeeld van San Pedro mee tijdens een katholieke ceremonie. Aan de hele Chileense kust eerden vissers gisteren hun beschermheilige San Pedro, opdat hij over hen waakt op zee en hun een goede vangst bezorgt. Ze versierden hiertoe eerst hun boten met bloemen, slingers en kransen, zetten vervolgens een beeld van San Pedro op het voorsteven en voeren een rondje door de haven. Het kleurrijke feest werd bijgewoond door duizenden toeschouwers en toeristen. De laatste tijd klagen kleine Chileense vissers over teruglopende opbrengsten doordat de grootschalige, industriële visserij de viswateren leeghaalt. Zij eisen dat er strenge vangstquota komen. Onder meer de stand van de merluza (heek) zou op dit moment zo zijn aangetast, dat de vis ernstig bedreigd wordt. Foto Reuters Chilean fishermen with torches walk next to a figure of San Pedro during an annual celebration and pilgrimage in Valparaiso city, about 75 miles (120 km) northwest of Santiago June 28, 2008. Thousands of devotees of San Pedro, the saint of fishermen, took part in the celebrations in multi-colored caravans in the streets of Valparaiso. REUTERS/Eliseo Fernandez(CHILE) REUTERS