Opinie

    • Ik

Bad besteld

Als lokettiste op het postkantoor moet je soms een vertaalslag maken als er gevraagd wordt om ‘rubberbundelringen’, ‘girocouverts’ of formulieren voor ‘kinderbeslag’. Zo ook toen een jongeman voor het loket stond, die zei: „Ik heb thuis een bad besteld.” Ik dacht, dat versta ik niet goed, en vroeg zijn ‘vraag’ te herhalen. En weer: „Ik

Als lokettiste op het postkantoor moet je soms een vertaalslag maken als er gevraagd wordt om ‘rubberbundelringen’, ‘girocouverts’ of formulieren voor ‘kinderbeslag’. Zo ook toen een jongeman voor het loket stond, die zei: „Ik heb thuis een bad besteld.”
Ik dacht, dat versta ik niet goed, en vroeg zijn ‘vraag’ te herhalen. En weer: „Ik heb thuis een bad besteld.” Ik wist niet wat ik hiermee aan moest „Ja leuk, wat moet ik er mee”, zei ik.
De man, lichtelijk geïrriteerd nu: „Dat is mooi, ik ga morgen naar Thailand en er zou duizend bath klaarliggen!”Wilma Blokdijk

    • Ik