5 Lezen

www.readatwork.com

Stiekem klassiekers lezen

www.readatwork.com

Een boek lezen in de baas zijn tijd zonder dat het opvalt. Hoe doe je dat? Je boek verstoppen in een dossier, extra lang naar de wc, de omslag veranderen in een vakliteratuurboek, het is allemaal erg omslachtig of niet echt onopvallend. Maar daar heeft de website readatwork.com nu iets op gevonden: boeken verwerkt in een powerpointpresentatie. Een kort verhaal van Francis Scott Fitzgerald ziet eruit als een belangrijke presentatie, compleet met interessante grafieken, cirkeldiagrammen en foto’s. Die foto’s zijn trouwens wel verraderlijk. Iemand die in een ziekenhuis werkt en daar plaatjes van bouwwerkzaamheden zit te bekijken, zal immers alsnog door de mand vallen. Het mooie is dat op het moment dat je de site start, het hele computerscherm eruit ziet als het bekende bureaublad van Windows. Niemand die iets verdachts zal zien, terwijl jij verzonken bent in de wereld van Oscar Wild of wegdroomt bij A Dream van Edgar Allan Poe. (MB)