5 FIlm

L’Heure d’été van Olivier Assayas Scene uit de film L'Heure d'éte (2008) Regisseur: Olivier Assayas Cast: Juliette Binoche, Charles Berling, Jérémie Renier 1996-98 AccuSoft Inc., All right

L’heure d’été

In Amsterdam (Movies), Nijmegen (Lux) en Utrecht (Louis Hartlooper). www.nrcnext.nl/bioscoopagenda

L’Heure d’été, de nieuwste film van regisseur Olivier Assayas is een portret van een familie, van wie de leden allemaal opgroeiden in hetzelfde huis. Het huis heeft zijn beste tijd gehad, maar bergt nog veel kunstschatten in zich. Als moeder Hélène sterft komen de drie kinderen voor moeilijke keuzes te staan. Verkopen we het huis? Houden we de unieke collectie bijeen of proberen we ze stuk voor stuk te veilen, zodat ze meer opbrengen? Met o.a. Charles Berling, Jérémie Renier en Juliette Binoche.