4 zingen

Netcasty in actie www.singstargame.com

Zing jezelf naar Benicassim

www.singstargame.com

Kleine kans dat het ‘Netcasty’ uit Duitsland gaat om de twee VIP-kaartjes voor het Spaanse muziekfestival Benicassim. Natuurlijk wil de Aziaat de SingStar Game winnen. Waarom heeft hij anders 57 video’s van zichzelf geüpload en zingt hij – vals, maar vol overgave – mee met zowel Faith no More als Whitney Houston? Toch is de kans groot dat het onze Oosterbuur meer om de 15 minutes of fame gaat, dan om de tickets. Wie verder kijkt dan Netcasty ontdekt dat SingStar, het karaokespelletje van PlayStation, bij vrijwel iedereen een middelmatige zanger boven haalt. Niet erg, want middelmatige zangers zijn vermakelijker dan goede. Vooral als ze zichzelf uiterst serieus nemen. En dat doen ze… Toch adviseren wij iedereen óók een filmpje te uploaden. En het Benicassimfestival (van 17 t/m 20 juli) is mogelijke pesterijen van vrienden meer dan waard. (AM)

Met bijdragen van Malin Kox, Anke Meijer, Katherijne Pino, Thalia Verkade en Marieke Buijs.