3 reizen

Reichstag: wel of niet bezoeken Activists of the environment protection organization Greenpeace swim with a banner, depicting a Euro note with a portrait of German Chancellor Angela Merkel and the slogan 'Virgin forest protection is climate protection', in front of the Reichstag building in the river Spree in Berlin, Wednesday, April 9, 2008. (AP Photo/Markus Schreiber) Associated Press

Do’s en don’ts

Traveldodo.com

Wat te doen en laten op je vakantiebestemming? Op traveldodo.com, een Engelstalige site gemaakt door de Nederlander Henk Jan Bijmolt, leveren de gebruikers (nu circa 1.260) per land of stad kort maar krachtige do’s en don’ts aan. Neem bijvoorbeeld Berlijn. Onder de 43 do’s staan saaie hoteltips als het Hilton, maar bijvoorbeeld ook het ‘Circushostel’, dat er op de foto vrolijk en origineel uitziet en nabij de hippe wijk Prenzlaurberg blijkt te liggen – de locatie is meteen zichtbaar op een kaartje. Bij de vijf don’ts wordt een bezoek aan Rijksdag twee keer afgeraden (‘te lange rij’), maar als je doorklikt, blijkt een andere bezoeker het parlementsgebouw juist aan te bevelen. Verder een paar van die onverwachte tips waar je op hoopt, zoals het zwembadschip in rivier de Spree en een Imbiss waar je absoluut Currywurst schijnt te moeten eten. (TV)