Radio Voorkeur

Vroege vogels goed nieuws show. Het radioprogramma Vroege Vogels bestaat dertig jaar. Al die jaren worden elke zondagochtend vele Nederlanders wakker met geluiden van fluitende vogels, krakende takken, burlende edelherten, ruisende bomen, knisperend grind, ronkende vliegtuigmotoren en klassieke muziek. Voor één keer neemt oud-presentator Ivo de Wijs zijn plek weer in. Radio 1, 08.10-09.00u.

Opium. Vincent Overeem over zijn roman Misfit. Dichter en schrijver Kees ’t Hart en zijn zoon Jan ’t Hart over hun satirische taalgids voor sporters, supporters en bobo’s met een knipoog naar de Olympische Spelen: Onmisbaar Chinees. Theatermaker Arjan Hosper en actrice Monique van Haasteren over Celluloid Fever: The Goddess, één van de hoogtepunten van De Parade. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum, Bonum, Pulchrum. Antoine Bodar praat over zijn boek Uit de Eeuwige Stad, over vaak bediscussieerde aspecten van de Europese cultuur, het christelijk geloof en de katholieke kerk, en stelt: „Wij (katholieken) zijn wel leuker dan protestanten, neem me niet kwalijk”. Radio 5, 23.00-0.00u.