Radio Voorkeur

Nieuw Protestants Peil. Serie gesprekken met hoogbejaarde Nederlanders over hun werk tijdens WO II. Als eerste pedagoog en oud-senator Johan van Hulst, die in de oorlog onderwijzer was aan de school tegenover de Hollandse Schouwburg. Via zijn school ontsnapten honderden joodse kinderen aan deportatie. Radio 5, 13.30-14.02u.

Viertakt. De hele uitzending is gewijd aan de 85-jarige violist Herman Krebbers, die gaat stoppen als vioolpedagoog. Zelf optreden deed hij al sinds 1979 niet meer. Radio 4, 18.02-19.00u.

Opium. Te gast: fotograaf Kors van Bennekom, o.m. medeoprichter van de Uitkrant, waarvoor hij jarenlang het culturele leven in Amsterdam vastlegde. Hij wordt 75 jaar. En aandacht voor een poging om in het Guinness Book of Records te komen met een orkest van 500 harpen. Radio 1, 19.04-20.00u.

The Reith Lectures. ‘Lezing’ door historicus Jonathan Spence, die vertelt hoe de Chinese sportbeoefening in de loop van eeuwen is veranderd van voorgeschreven, futloze bewegingen aan het hof tot veeleisende sporten ‘in de arena’. BBC 4, 23.15-0.00u.