Poëzie in Watou

Op 30 juni begint in het West-Vlaamse grensdorp Watou de Poëziezomer van 2008. Zes bijzondere locaties in en net buiten het plaatsje huisvesten gedichten die op een bijzondere manier zijn vormgegeven, gekoppeld aan hedendaagse beeldende kunst. Het uitgangspunt voor deze 28ste editie is een versregel van Gerrit Kouwenaar: ‘dat de verte nabijer dan ooit was’. Onder de dichters die zich met deze verte bezighouden zijn W.H. Auden, Stefan Hertmans, Leonard Nolens en Erwin Mortier. Speciale aandacht gaat uit naar de de schrijver en dichter Hugo Claus die op 19 maart van dit jaar overleed. Beeldend kunstenaars die in Watou zijn vertegenwoordigd, zijn onder meer Mario Airò, Jonathan Horowitz, Panamarenko en Bas Jan Ader.

Poëziezomer, Watou, 30 juni t/m 7 sept. Open ma-za 14-19u, zo 11-19u.Inl. poeziezomerswatou.be