PhotoEspaña

De Graanzolder van Pieter Vermeers, Watou. Foto Merlin Daleman Zomerpoezie festival 2004 De graanzolder van Pieter Vermeers, zonder titel. Watou, Belgie. 21-07-04 © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin

Het jaarlijkse internationale fotofestival in Madrid biedt een mooie gelegenheid om bijzondere fotografie te zien en tegelijkertijd de Spaanse hoofdstad beter te leren kennen. Het officiële programma telt 32 tentoontellingen, van journalistieke fotografie tot kunstfotografie, verspreid over de stad. Van musea als het Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza tot kunstcentra en de botanische tuin bij het Prado. Daarnaast hebben allerlei galeries in de Spaanse hoofdstad een breed, aanvullend programma. Lugar – (in vertaling: ‘Verblijfplaats’, ‘Streek’ of ‘In plaats van’) – is het thema waarvoor tweehonderdertig kunstenaars geselecteerd zijn uit vijfendertig verschillende landen. Met onder anderen Thomas Demand en Roni Horn en de oudere generatie fotografen Bill Brandt en Robert Smithson.

PhotoEspaña, Madrid, van 4 juni tot 27 juli. Inl. phedigital.com/festival/