Oeps, geen internet meer

internetcafe.jpgEergisteren dachten we nog: joepie, internet! Na een beetje zeuren had provider Biznet ons appartement binnen een paar dagen aangesloten. Van tevoren hadden we alleen maar doemverhalen gehoord over het internet in Indonesië: belachelijk duur en tergend traag. Onze breedbandaansluiting kostte inderdaad wel 550.000 roepiah per maand (bijna 40 euro) maar was bijna net zo snel als in Nederland.

Dus wij gingen vrolijk e-mailen, sloten de webcam aan om gezellig te skypen met de familie en begonnen maar gelijk een nieuwe tv-serie te downloaden. Binnen een avond binnen!

Maar helaas, vanochtend geen internet meer. Dus wij weer naar internetcafé Amadeus in de dichtstbijzijnde mall. Prima café hoor: lekkere cappuccino, alleen jammer van de kakkerlakken die over tafel wandelen.

Op de site van Biznet kwamen we erachter. Oeps. Internet werkt hier toch wat anders dan we gewend zijn: we hadden 550.000 roepiah betaald om 2.500 megabyte te mogen down- of uploaden. Dat hadden we er dus in anderhalve dag doorheen gejaagd. Tja! Maandag maar weer drie kwartier in de taxi om nieuw tegoed te kopen. En voorlopig geen webcam meer…

    • Elske Schouten