North Sea Around Town

North Sea Round Town is van 28 juni t/m 13 juli de randprogrammering van het North Sea Jazz Festival. Er vinden gratis optredens plaats door de hele stad. Rotterdam wordt jazzstad met 151 activiteiten op 52 verschillende locaties.

Het zwaartepunt

van het programma ligt op Rotterdams talent. Daarnaast komt een van de meest sierlijk spelende drummers van dit moment, Manu Katché, uit Parijs over voor een optreden in Lantaren/Venster op 10 juli. Verder zijn er optredens van saxofonist Hans Dulfer, zanger Wouter Hamel, trompettiste Saskia Laroo en bluesformatie The Electrophonics.

In het thema Jazzheldinnen

aan de Maas zijn optredens te zien van jonge jazzvocalistes uit Rotterdam: Frederike Schonis, Xandra Willis, Margriet Sjoerdsma, Alice en Saskia Groenenberg (in de cafés Floor, Dudok en Engels) én de pianiste Amina Figarova (Hoflaankerk)

Rotterdamse Jazz Helden

zijn onder meer: trompettist Eric Vloeimans (Oude Kerk Charlois en Bibliotheek), saxofonist Dick de Graaf (Afrikaanderpark en Schiebroekse Park), Monsieur Dubois en het Carlama Orkestar (Noordereiland), The Auratones (Zuiderpark), State of Monc (Doelencafé), Nueva Manteca (Strand aan de Maas), gitarist Andreas Suntrop (Goethe-Institut), Rotterdam Jazz Orchestra (WMDC), saxofonist Barend Petersen (SSRR) en de Conjunto Tres-Dos (buitenpodium Oude Kerk Charlois).

Andere activiteiten:

• Jazz voor Kids (zelf muziek maken in kindermuseum Villa Zebra en de première van Kikker heeft de Blues op North Sea Jazz Kids Festival, 9 juli in Theater Lantaren/Venster)

• Jazz-rondvaarten door Rederij Thor

• Sessies en Afterparty’s in Dizzy Jazzcafé

• Cinema en Jazz: Speelfilms en documentaires in de Gemeente Bibliotheek

• Tentoonstelling Jazz Art Rotterdam door galerie Pakhuis 6

• Cursus Inwijding in Jazz. Boekhandel Selexyz Donner en in de Gemeente Bibliotheek

• Radio en TV Rijnmond besteedt in het programma Jazz na Zezz elke dag aandacht aan North Sea Round Town.

Kijk voor meer info over het

programma per dag en de

locaties op: www.northsea-

roundtown.com