Nog drie dagen roken in manege

Nog drie dagen roken in manege Amsterdam, 28 juni. „Bij paarden wordt altijd veel gerookt”, vertelt Ivonne Prudhomme van Reine (61) op het balkon van de Hollandsche Manege in Amsterdam. Zelf rookt ze ruim dertig jaar. Eigenlijk zolang ze hier komt. Ze berijdt dagelijks haar ‘leasepaard’ Jacob, in de binnenbak of in het Vondelpark. En ze doet hier de was. Ze zit in de vut. Vanaf 1 juli moet Prudhomme van Reine voor een sigaret naar de parkeerplaats van de manege, aan de drukke Overtoom. „Heel ongezellig”, vindt ze. Met het rookverbod in de horeca, dat komende dinsdag ingaat, wordt ook roken in sportkantines verboden. De Hollandsche Manege is de oudste rijschool van Nederland. Het gebouw, in renaissancestijl, dateert uit 1882. Foto Floren van Olden Amsterdam 24-6-2008 Door het rookverbod in de horeca van 1 juli zullen alle op de foto afgebeelde plekken voor rokers onbereikbaar. Gemaakt in een manege bij het vondelpark. Naam en overig bijschrift worden verstrekt door verslaggever Leoni Nierop die mee was op reportage. Foto Floren van Olden Olden, Floren van