Montpellier Danse

De Japanse choreograaf Saburo Teshigawara bij een repetitie op het Montpellier Danse Festival. Foto AFP Japanese choreographer Saburo Teshigawara performs his creation entitled 'Miroku' during a rehearsal as part of the Montpellier Dance Festival at the Opera Comedie in Montpellier, souther France, on 24 June, 2008. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT AFP

De vijver waarin festivalprogrammeurs vissen is vrij beperkt en zo komen we in Montpellier ook weer Bahok van de Brits-Bengaalse Akram Khan tegen, die deze zomer op vrijwel elk Europees festival optreedt (ook op Julidans) met dansers van het Nationale Ballet van China. Het festivalthema van dit jaar, ontworteling en een bi-cultureel bestaan, leidt tot meer interculturele samenwerkingsverbanden. Tussen de Amerikaanse balletmaker Alonzo King en een groep Shaolin monniken bijvoorbeeld, of de Franse Mathilde Monnier en de Spaanse La Ribot. Net als in Wenen is hier hun productie Gustavia te zien, over de codes van in het werk van klassieke komieken als Jacques Tati, Charlie Chaplin en Peter Sellers.

Van 22 juni t/m 5 juli in Montpellier. Inl. montpellierdanse.com