Ivanovic snel klaar in Londen

In navolging van Maria Sjarapova, Novak Djokovic, Andy Roddick en Nicolai Davidenko vloog gisteren ook tennistopper Ana Ivanovic voortijdig uit Wimbledon. De nummer één van de wereld moest in de derde ronde haar meerdere erkennen in de Chinese Jie Zheng. De Aziatische, die in Londen nooit verder kwam dan de derde ronde, won overtuigend met 6-1 en 6-4.

Net als in haar vorige partij tegen de Française Nathalie Dechy was Ivanovic geen schim van de tennisster die vorige maand op Roland Garros haar eerste grandslamtitel in de wacht sleepte. Met name in de rally’s stelde de Servische teleur. In totaal produceerde de nummer één van de wereld zeventien onnodige fouten. „Soms heb je een harde klap nodig om erachter te komen waar je nog aan moet werken”, aldus Ivanovic.

Zheng, die de tweede helft van vorig jaar weinig speelde vanwege een enkelblessure, was zonder strijdplan de wedstrijd in gegaan. „Ana is veel hoger gerangschikt, dus ik kon alleen maar honderd procent geven.” De nummer 133 van de wereld is de eerste Aziatische die op een grandslamtoernooi de nummer één verslaat.

In het mannentoernooi wist Roger Federer de laatste zestien te bereiken. De titelverdediger rekende in straight sets af met Fransman Marc Gicquel: 6-3, 6-3 en 6-1. In de volgende ronde treft de Zwitser Lleyton Hewitt. De Australiër won met 6-1, 6-3 en 7-6 van de Italiaan Simon Bolelli.

Ook Marit Safin zet zijn zegereeks voort. De Rus die woensdag Novak Djokovic uitschakelde, versloeg de Italiaan Andreas Seppi: 7-6, 3-6, 7-6 en 6-4. Safin stuit in de vierde ronde op de Zwitser Stanislas Wawrinka. De Kroaat Mario Ancic won verrassend van de als vijfde geplaatste Spanjaard David Ferrer: 6-4, 6-4, 6-7 en 7-6.

In de strijd der oud-kampioenen was Amelie Mauresmo niet opgewassen tegen het powertennis van Serena Williams. De Française verloor met 6-7 en 1-6.