Festival d’Avignon

De smalle, kronkelende straten van het Zuid-Franse Avignon zijn in juli bedekt met duizenden theaterposters, op karton geplakt en met touwtjes aan de hekken, palen en oude muren gehangen. Overal klinkt straatmuziek en folderen de acteurs: Sneeuwwitje, de Dood, of een gemotoriseerde reuzenbaby. Net als bij het Holland Festival staan op het Festival d’Avignon dit jaar verschillende voorstellingen gebaseerd op Dante’s De Goddelijke Komedie. Beide hoofdgasten, Franse actrice Valérie Dréville en Italiaanse regisseur Romeo Castellucci, doen een versie. De laatste maakt zelfs een drieluik, evenals het Nederlandse dansduo Greco I PC. Toneelgroep Amsterdam staat voor het eerst in Avignon met Romeinse Tragedies. Verder wederom veel Vlamingen (Guy Cassiers, Kris en Benjamin Verdonck, Jan Fabre, Sidi Larbi Cherkaoui). Duitse stamgast Thomas Ostermeier brengt een slanke Hamlet.

4 t/m 26 juli. Inl. www.festival-avignon.com