Exit Fest in Servië

Het Exit Fest in Novi Sad, Servië, dat 10 jaar geleden is opgericht uit protest tegen het nationalistische klimaat in het land, timmert aan de weg. Dit jaar treden artiesten op met een grote live-reputatie als Paul Weller, Primal Scream en Mano Chao, maar ook het dj-duo Kruder and Dorfmeister is van de partij. In Engeland werd het Exit Fest vorig jaar uitgeroepen tot het beste Europese festival. Het speelt zich af rond het sfeervolle Petrovaradin fort, dat stamt uit de 18de eeuw en dat ligt langs de Donau. Vorig jaar schreef Stephane Alonso: „Tweederde van de Servische jongeren is nog nooit in het buitenland geweest [...]. Voor hen is Exit een poort naar Europa, die slechts vier dagen per jaar open staat.”

Exit Fest, 10 t/m 13 juli, Novi Sad, Servië. Inl: eng.exitfest.org