Edinburgh International Festival

Het festival van het Schotse Edinburgh bestaat in feite uit allerlei verschillende festivals, met als belangrijkste en oudste het Edinburgh International Festival. Ook dit festival toont een grote honger naar alles wat uit de moslimwereld komt. Het Iraanse Devil’s Ship gaat over vijf vrouwen op een onbewoond eiland. Class Enemy gaat over scholieren in Sarajevo tijdens een tussenuur. De Palestijnse Jidariyya volgt de mijmering van een dichter die bijkomt na een hartoperatie. En Looking at Tazieh is een video-installatie van Abbas Kiarostami over een Iraans sjiitisch passiespel. In omvang wordt dit festival ruimschoots overtroffen door de Edinburgh Festival Fringe, het grootste theaterfestival ter wereld, met onder meer onze eigen komieken Hans Teeuwen en Mischa Wertheim. Verder zijn er festivals voor films, boeken, jazz, multiculti, militaire taptoe, en wereldvrede. 3 t/m 31 aug. Inl. www.edinburgh-festivals.com.