BOEKEN

Jazz Lives

Vanaf zaterdag is op North Sea Jazz het boek Jazz lives (A.W. Bruna VIP) te koop. Het overlijden van Jimmy Smith was voor fotograaf Jaap van de Klomp aanleiding voor het fotograferen van grafstenen van overleden jazzmusici als Billie Holiday, John Coltrane en Dizzie Gillespie. Het resultaat is een boek dat door de combinatie van foto’s met inzichtelijke biografieën van jazzcriticus Scott Yanow een beeld geeft van het leven en de dood van ’s werelds grootste jazzmusici. Het boek bevat een voorwoord van Dan Morgenstern, directeur van het Jazz Studies Institute.

Jazzhelden

Jazzhelden (Meulenhoff) van muziekjournalist Koen Schouten is sinds juni uit. Hij interviewde oude en jonge, nationale en internationale helden en toont aan dat de jazzwereld springlevend is. Tot de jazzhelden behoren onder meer Pat Metheny, Sonny Rollins, Branford Marsalis, Misha Mengelberg, Jamie Cullum, Eric Vloeimans en Joe Lovano.