Automatentrouw

Ik las het artikel `Automatentrouw` waarin alleen Engelstalige wetenschappers worden aangehaald, terwijl wordt onderkend dat de meeste robotontwikkeling in Japan plaats heeft (W&O 21 juni). Het onderzoekscentrum voor kunstmatige huisdieren bevindt zich notabene in Frankrijk, waar ontzettend veel gepubliceerd wordt over dit onderwerp. Als je de wetenschapsbijlage verder leest lijkt het sowieso alsof ál het onderzoek ófwel in Nederland wordt verricht ófwel in Amerika of Engeland. Ik denk dat de redactie zich meer op niet Angelsaksische literatuur moet richten. Van Angelsaksische wetenschappers is bekend dat ze voornamelijk Angelsaksische wetenschappers citeren dus dan zit je als journalist al snel gevangen. In niet Engelstalige landen (bijvoorbeeld Duitsland) wordt ook best veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Echt

    • Ward van der Houwen Groningen