Warmer

De temperatuur komt vanaf morgen enkele graden hoger uit, en na maandag wordt het zelfs tijdelijk behoorlijk warm. Verder krijgt de zon dan meer ruimte en is het overwegend droog. Maar morgen valt er regen.

Vanavond is het eerst droog. Later vanavond en vooral vannacht gaat het al wat regenen, het eerst in Noord-Holland. De zuidwestelijke wind is veelal matig tot vrij krachtig, rond kracht 4. Met minimaal 13 graden in het noordoosten tot 16 aan de kust is het niet koud. Morgenochtend valt er nog steeds af en toe wat regen. In de middag wordt het geleidelijk droog en probeert de zon door te breken, maar dat lukt waarschijnlijk niet goed. Ondanks dat wordt het 20 tot 22 graden, vlak aan zee komt de middagtemperatuur op 18 of 19 graden uit. De zuidwestelijke wind blijft matig en aan de kust vrij krachtig.

Zondag schijnt de zon geregeld, maar in de middag zou er een enkele regen- of onweersbui kunnen vallen. De temperatuur stijgt naar 19 graden op de Waddeneilanden tot plaatselijk 25 in Limburg. Er waait een veelal matige zuidwestenwind. De eerste helft van de werkweek zal zomers verlopen. Maandag is het waarschijnlijk droog, schijnt de zon geregeld en wordt het ongeveer 22 graden. Dinsdag stijgt de temperatuur met flink wat zon naar zomerse waarden rond 25 graden, woensdag is zelfs 30 graden mogelijk als met een zuidoostelijke wind warmere lucht Nederland bereikt.