Vaderverlof is zo gek niet, Blokker

Een icoon zet je niet zomaar overboord. Tot woensdag 25 juni. Het is over, meneer Blokker. Van een scherpzinnig analyticus bent u verworden tot een oude zemelaar die zijn acht weekjes verlof wil hebben omdat `hunnie` dat misschien ook wel krijgen (nrc.next, 25 juni). Meneer Blokker, als u uw zekerheid op prepensioen en onbelaste AOW, uw koophuizen die u voor weinig geld kocht en uw eeuwigdurende recht op hypotheekrente aftrek opgeeft, krijgt u die acht weken kraamverlof cadeau. Wel inclusief de voorwaarden van de huidige tijd: u moet u uw vrouw helpen bij het zorgen voor de kinderen en in het huishouden. Want waarschijnlijk wilt uw vrouw nu ook wel aan het werk, als we nu toch met terugwerkende kracht ineens recht hebben op van alles. En wat zult u blij zijn, als jonge vader, dat u deel uitmaakt van die eerste (zware!) weken met een baby. En misschien bent u wel zo onder de indruk van de zorg die uw kind nodig heeft, dat u ook na het zwangerschapsverlof van uw vrouw een evenredig deel van de zorg voor uw rekening neemt. Want volgens mij is dat het doel van kraamverlof voor vaders: het delen van de verantwoordelijkheid. De tijden veranderen, meneer Blokker. En daar is helemaal niks mis mee.