Titiaan in het Rijks

Titiaan in het Rijks Amsterdam Deze zomer is Portret van Jacopo Strada van de Italiaanse schilder Titiaan te gast in het Rijksmuseum. Het schilderij behoort tot de topstukken van het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Het is in 1567 geschilderd toen Strada, die conservator van de keizerlijke verzamelingen in Wenen was, in Venetië verbleef met zijn zoon Ottavio. Ottavio werd op dat zelfde moment geportretteerd door Tintoretto. Dat portret bevindt zich in de collectie van het Rijksmuseum. T/m 22 sept Philipsvleugel van het Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1, Dag 9-18u, vr tot 20u30

Amsterdam

Deze zomer is Portret van Jacopo Strada van de Italiaanse schilder Titiaan te gast in het Rijksmuseum. Het schilderij behoort tot de topstukken van het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Het is in 1567 geschilderd toen Strada, die conservator van de keizerlijke verzamelingen in Wenen was, in Venetië verbleef met zijn zoon Ottavio. Ottavio werd op dat zelfde moment geportretteerd door Tintoretto. Dat portret bevindt zich in de collectie van het Rijksmuseum.

T/m 22 sept Philipsvleugel van het Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1, Dag 9-18u, vr tot 20u30