Selectie Muziek

Leiden

Musici die dit jaar afstudeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag treden t/m 3 juli op in de serie Cum Laude Concerts met drie kwartier durende optredens in de Lutherse kerk, de Lokhorstkerk en de Marekerk. Op 28 juni wordt in de Marekerk Vivalidi's Vier Jaargetijden gespeeld. Op 29 juni maakt een blazersensemble een tocht door de stad terwijl ze de 1ste symfonie en het rondine van Beethoven ten gehore brengen. En voor 2 en 3 juli staan er uitvoeringen van Mozarts opera Don Giovanni op het programma, met kostuums door de Leidse couturier Edwin Oudshoorn. Inl.: www.cumlaudeconcerts.nl

Hilversum

Op 28 juni om 20u speelt barokensemble De Swaen in de Lutherse Kerk, Bergweg 6. Inl www.barokensembledeswaen.nl

Zaanstad

De Zaanstreek staat van vrijdag 27 t/m zondag 29 juni voor de tweede maal in het teken van het muziekfestival MidzomerZaan. Het festival gaat van start op 27 juni om 21uur met een gratis Zaanconcert dat plaatsvindt op een drijvend podium bij De Zaanse Chocoladefabriek. Bootjes welkom. Stadscomponist Juriaan Berger en de stadsdichter Hans Kuiper hebben een ballade op de Zaan geschreven. Op het openingsprogramma verder Circle Percussion, De Stephan Geusebroek band met Trijntje Oosterhuis, Sergei Nakarjakov (trompet) en het Rotterdams Kamerorkest o.l.v. Conrad van Alphen. Kaarten bij de Zaanse vestigingen van Albert Heijn. Kaarten voor andere MidzomerZaan-optredens via www.midzomerzaan.nl of 075 6555333. Inl www.midzomerzaan.nl

Amsterdam

In het Bethaniënklooster speelt het ensemble Ziggurat, een combinatie met westerse (sopraansax, blokfluit, viola da gamba) met exotische (erhu, qanun, duduk, panfluit) instrumenten, een concert. Gespeeld wordt o.a. muziektheater op een aria uit Bachs Kaffeekantate, met mezzosopraan Kristina Fuchs. Ook met sonates van Scarlatti in bewerkingen voor Ziggurat. En een topper uit het Ziggurat-repertoire: Alhambra van Loevendie, met Raphaela Danksagmüller op de melancholieke duduk. Toegang € 15, studenten € 10, onder de 12 jaar gratis. Res 020-6250078. adres: Barndesteeg 6-B.

Groningen

Het Noord Nederlands Orkest brengt 3 juli om 20u een semi-scenische openluchtuitvoering van Verdi’s opera La traviata op de Vismarkt. Het orkest staat onder leiding van Jan Willem de Vriend. De regie is in handen van Eva Buchmann. Met oa Julia Novikova (Violetta), Roman Shulackoff (Alfred Germont) Marcel Boone (GiorgioGermont). Res.: www.de-oosterpoort.nl; 050-368 03 68.

Den Bosch

Op dinsdag 1 juli om 20u.30 is De Parade even een operatoneel. Na Carmen volgt Rossini’s Barbier van Sevilla. door Het Brabants Orkest en Opera Zuid in de succesproductie van regisseuse Jetske Mijnssen. Toegang vrij, zitplaats zelf meebrengen. Voorafgaand aan het concert wordt muziek uit De Barbier op de beiaard van de St. Jan gespeeld.

Rotterdam

Op 29 juni speelt in Trompenburg Tuinen onder een eeuwenoude eik het damessalonorkest Salut d'Amour. Entree gratis, toegang tot de tuin is € 4. Tot 12 jaar gratis. Res: arboretum@trompenburg.nl of 010-2330166. Adres: Honingerdijk 86.

Amsterdam

In de Engelse Kerk treedt het Yuma Youth Choir uit Arizona 1 juli 13u op met sacrale en seculiere koorwerken, spirituals en Broadway nummers. Begijnhof 48. info@engelsekerkconcerten.nl.