Selectie Kinderen

Arnhem

Voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar is er in de zomervakantie in het Watermuseum een buitenactiviteit. Kinderen bouwen onder leiding van een professioneel zandkunstenaar hun eigen zandsculptuur. Van 28 juni t/m 31 augustus worden er dagelijks zandsculpturen gebouwd. Naast de buitenactiviteit zijn er ook binnen zanderige activiteiten. In het lab staan 100l zandlopers opgesteld. Daarnaast kunnen er verschillende soorten zand onder de microscoop worden bekeken. Iedere dag worden er zes workshops gegeven die per keer ongeveer drie kwartier duren.

De workshop kost €1 plus de entree van het museum. Watermuseum, Zijpendaalseweg 26 - 28; www.watermuseum.nl.

Amsterdam

Het Joods Historisch Museum organiseert in de vakantiemaand juli evenementen voor kinderen. Op 2 juli, van 14u30 tot 16u kunnen collages worden gemaakt met Japans papier en plaatjes uit tijdschriften. Ook op 2 juli, van 14u30 tot 15u15 geeft een rondleider van het JHM een inleiding over de tentoonstelling Hendrik Werkman: De Blauwe Schuit. Deze wordt op vrijdag 4 juli van 14u30 tot 16u gevolgd door een workshop sjabloneneren en stempelen – precies zoals Werkman dat deed.

Joods Historisch Nieuwe Amstelstraat 1. Deelname € 5,- (incl. entree). Voor 6 t/m 12 jaar. Max. 12 kinderen.Res (020) 5310327 of kinderevenementen@jhm.nl

Eindhoven

Op 29 juni wordt voor het eerst op de IJsbaan in Eindhoven een gigantische vlooienmarkt gehouden met daarom heen een speeldorp voor de kinderen.

Van 10-17 uur. Toegang: volw €3, kinderen t/m 12 gratis.

Hellendoorn

Op 2 juli opent de nieuwe stuntshow Sky Pirates 2 in Avonturenpark Hellendoorn – een show waarin topsporters stunts en duikvluchten tonen. Op 2 juli is er ook een optreden van de 14-jarige Joey van Etten, viervoudig Nederlands jeugdkampioen schoonspringen.

14u30 uur in Avonturenpark Hellendoorn, Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn; www.hellendoorn.nl

Amsterdam

Kom zondag 6 juli onder begeleiding een figuurtje maken van fimo-plastik in het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos. Je kunt kiezen uit een mol, een vlinder of een bloem met een bij. Om 14 en 15u.

Vanaf 7 jaar (jonger alleen onder begeleiding). Aanmelden via 020-5456100, tussen 12 en 17 uur. Amsterdamse Bos, Bosbaanweg 5, 1182 AD Amstelveen.

Zeewolde

Natuurmonumenten gaat op woensdagmiddag 2 juli op zoek naar de watertijger en andere kriebelende waterbeestjes in het Harderbos. De zoektocht start om 14u bij de parkeerplaats aan de Sternweg in Zeewolde tegenover Hans en Grietje en duurt twee uur. Tip: doe laarzen en oude kleren aan! En neem een verrekijker mee.

Aanmelden kan via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda Leden betalen €4 p.p., niet leden €7 en kinderen t/m 12 jaar €2.

Appelscha

Allerei activiteiten ook in Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Muizethuis is een voorstelling van figurentheater Ennadien, deze zomer wekelijks te gast is. Het gaat over een muis die in de problemen komt als hij een appel vindt, die niet in zijn holletje past. Hij gaat samen met de kinderen op zoek naar een nieuw huis. Bij de gratis toegankelijke voorstelling worden bijna geen woorden gebruikt. Duur: ca. 40 min. Vanaf 2,5 jaar. Vanaf 1 juli, 14u. Voor kinderen tussen de 8 en 12 is er op 2 juli om 14u de activiteit Bijen heel bijzonder Res. 0516-464020.