Selectie Buiten

Den Haag

Optredens van o.a. Sheryl Crow, Orishas, Moke, Kula Shaker, Maka Vita, Kleine Jay, Jason Mraz, Monte Montgomery, The Opposites, Maj Farah, Concrete, Racoon, Morgan Heritage en Matt Bianco tijdens het gratis toegankelijke popfestival Parkpop op zondag 29 juni (vanaf 13u). Zuiderpark, Den Haag. Inl: www.parkpop.nl

Utrecht

Culturele Zondag 29 juni is de achtste editie van het interculturele festival Wereldfeest Utrecht. Het Julianapark in Zuilen staat van 13-19u in het teken van muziek, dans, theater, expositie, film, eten en drinken, kinderactiviteiten en een bazaar. Alles is gratis toegankelijk. Inl: www.culturelezondagen.nl

Eindhoven

Op 27, 28 en 29 juni vindt in de binnenstad van Eindhoven het muziek- en straattheaterfestival Fiesta del Sol plaats. Muziek van ruim 50 (inter)nationale bands en een straattheaterprogramma bestaande uit o.a. beeldend theater, acrobatiek, poppentheater, mime, clownerie en steltlopers. Inl: www.fiesta-del-sol.nl

Amsterdam

Wie waren de architecten, beeldhouwers en sierkunstenaars van de Amsterdamse School, een bouwstijl die bloeide in de periode 1911-1930 en zich kenmerkte door een zeer expressieve bouwwijze met de oer-Hollandse baksteen? Een bustocht op 29 juni door Amsterdam Oud Zuid en Oud West leidt langs de karakteristieke plekken van deze bouw en sierkunst. Res noodzakelijk: info@museumhetschip.nl of 020-6886166. Inl www.hetschip.nl. Kosten € 40. Ook op 27 juli, 31 aug, 28 sept, 26 okt, 30 nov en 28 dec.

Den Haag

Ihkv The Hague Festivals zal van 27 juni tot eind augustus een enorm zandsculptuur te bezichtigen zijn op het Buitenhof in het centrum van Den Haag. Tegen de achtergrond van de Skyline van Den Haag wordt in een aantal taferelen het thema ‘Den Haag, stad van vrede en recht’ uitgebeeld. De Skyline wordt een compilatie van de bekende historische gebouwen in Den Haag, aangevuld met de moderne architectuur van het (deels nog te bouwen) nieuwe centrum. De sculptuur zal in de avonden sprookjesachtig worden verlicht.

Inl: www.zandacademie.nl

Arnhem

De kruidentuin in het Nederlands Openluchtmuseum werd in 1927 aangelegd als Oud-vaderlandse Cruijdthoff en bestaat al 81 jaar. T/m 5 augustus worden elke dinsdagavond om 19u rondleidingen gehouden door kruidentuin, kwekerij en langs oude cultuurgewassen in de overige delen van het museumpark. Duur 1,5 uur. Res niet nodig. Deelname €4,50. Inl www.openluchtmuseum.nl.

Groningen

In de stad Groningen staan ruim 400 beelden in de openbare ruimte en zondag 29 juni om 14u is er een fietstocht langs een deel van de beelden. De tocht gaat door parken en langs beelden van onder andere Wladimir de Vries, Gunnar Daan, Gert Jan Mulder, Hans Mes, Jan Wolkers, Noud de Wolf en Erwin Olaf. Een gids fietst mee en vertelt bijzonderheden van de beelden. Start bij de bewaakte fietsenstalling/rijwielshop op het CS Groningen. Res 050-309 07 57. Inl www.kunstexcursie.nl

Heemstede

IVN Zuid-Kennemerland organiseert 1 juli 19u een zomeravondwandeling langs de Leybeek op landgoed Leyduin. In de achttiende eeuw werd de Leybeek omgevormd tot een romantisch beekje dat met enkele watervalletjes door het landgoed klaterde. Ook de landgoederen Woestduin en Vinkenduin worden bezocht. Vertrek: parkeerplaats Leyduin, Manpadslaan, Heemstede. Duur: 1,5 uur. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig. Inl 023-5351239 of op www.ivnzk.nl.