Reorganisatie kost Wegener tot 465 arbeidsplaatsen

Rotterdam. Wegener gaat zijn uitgeverijen voor dagbladen, huis-aan-huisbladen en internetactiviteiten samenvoegen. Ook alle ondersteunende activiteiten worden ondergebracht in één bedrijf. De reorganisatie, die eind dit jaar moet beginnen, kost naar verwachting tussen de 395 en 465 arbeidsplaatsen. Wegener hoopt tussen 32 en 37 miljoen euro te besparen. De uitgever van regionale kranten als Eindhovens Dagblad, BN/De Stem en TC Tubantia heeft gisteren de details bekendgemaakt van een langverwachte reorganisatie. Wegener moet opnieuw reorganiseren om te voldoen aan de rendementseisen van de nieuwe eigenaar, Mecom. Wegener heeft net als andere dagbladconcerns te maken met een tegenvallende advertentiemarkt en dalende lezersaantallen. Wegener wil de vorig jaar aangekondigde overgang naar een ”crossmediaal contentbedrijf” versnellen. De redacties moeten `mediumneutraal` gaan werken, dat wil zeggen zowel voor internet als voor papieren uitgaven.