Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met prof. dr. Etienne Vermeersch (1934), emeritus hoogleraar filosofie en adviseur van de liberale ex-premier van België Guy Verhofstadt. Over God en gebod, over Vlaanderen, Nederland en rechts-extremisme. Paul Cliteur bespreekt de film Elizabeth, The Golden Age van Shekhar Kapur met Cate Blanchett. Rondetafelgesprek over het boek I don’t like atheists van Chris Hedges. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Deze week presenteert de Nederlandse Film en Televisie Academie examenwerk van lichting 2008, o.a. van Michiel Rummens (Daglicht), Jan Jaap Kuiper (Pjotr) en Dries Menema (Waterstand). Filmmaker Hanneke Stark vertelt over de film Mouchette van Robert Bresson. Radio 6, 20.02-22.00u.

jazz@VPRO: Jazz in Duketown. Serie concerten vanuit De Toonzaal in Den Bosch. Vanavond improvisatie door het kwartet Estafest. Radio 6, 22.02-0.00u.

Legendarisch live. Concert van de Fine Young Cannibals, Pinkpop 1986. Radio 2, 23.05-0.00u.

Casa luna. Gast is de Nederlandse automobielfabrikant Joop Donkervoort. Radio 1, 0.02-0.45u.