Julidans

Julidans Amsterdam Nauwelijks grote namen in Julidans, wat het festival misschien des te interessanter maakt. Zo kan aanstormend talent uit Afrika en China worden gekeurd. Maar ook de bejubelde Akram Khan meldt zich – voor het eerst uitsluitend als choreograaf, want hij danst zelf niet mee in Bahok. Onbekend, maar in Groot-Brittannië al een begrip, is de Israëlische Hofesh Shechter. Zijn Uprising/In Your Rooms, de openingsvoorstelling, beantwoordt aan de ambitie van de festivalprogrammeurs dans te presenteren die ‘schurend, rauw en indringend’ is. Van 1 t/m 12 juli www.julidans.nl

Amsterdam

Nauwelijks grote namen in Julidans, wat het festival misschien des te interessanter maakt. Zo kan aanstormend talent uit Afrika en China worden gekeurd. Maar ook de bejubelde Akram Khan meldt zich – voor het eerst uitsluitend als choreograaf, want hij danst zelf niet mee in Bahok. Onbekend, maar in Groot-Brittannië al een begrip, is de Israëlische Hofesh Shechter. Zijn Uprising/In Your Rooms, de openingsvoorstelling, beantwoordt aan de ambitie van de festivalprogrammeurs dans te presenteren die ‘schurend, rauw en indringend’ is.

Van 1 t/m 12 juli www.julidans.nl