Hockeyploeg verliest voor de tweede keer op rij

Rotterdam, 27 juni. De Nederlandse hockeyploeg heeft gisteravond bij de Champions Trophy in Rotterdam met 4-3 verloren van het nog puntloze Zuid-Korea. Dinsdag was ook Argentinië al te sterk geweest. ”Dat mag niet gebeuren”, zei bondscoach Roelant Oltmans. ”Na twee duels sta je op zes punten en lonkt de finale. Nu staan we na vier wedstrijden nog steeds op zes punten en dreigt de strijd om de vijfde plaats.” Nederland sluit morgen de groepsronde af tegen olympisch kampioen Australië, maar heeft het niet meer zelf in de hand om de finale te spelen. Met zes punten staat Nederland achter Spanje, Argentinië en Australië (zeven punten) op de vierde plaats. De eerste twee teams plaatsen zich voor de finale, die zondag wordt gespeeld. Vanmiddag was de wedstrijd Argentinië - Zuid-Korea. Morgen speelt Duitsland tegen Spanje.