Groot-Brittaniië

Groot-Brittaniië Folkestone Een roze wantje hangt aan een hek en een achtergelaten schoentje ligt in een park in Folkestone. De in onopvallende plekken geplaatste babykleertjes zijn van brons en beschilderd. Baby Things is van de controversiële kunstenares Tracey Emin, die zich liet inspireren door het probleem van de tienerzwangerschappen. Baby Things is onderdeel van de eerste triënnale in Folkestone. Vooral Britse kunst versiert de romantische straatjes, pleinen, gebouwen, parken, de jachthavenpromenade en stranden van de havenstad in Kent. Mark Wallinger maakte 19.240 genummerde kiezelstenen ter herinnering aan Britse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. T/m 14 sept, Folkestone Triennial: Tales of Time and Space, in en om Folkestone, Folkestone Triennial Visitor Centre, 55-57 Tontine Street, 0044845 2020190 & www.folkestonetriennial.org.uk

Folkestone

Een roze wantje hangt aan een hek en een achtergelaten schoentje ligt in een park in Folkestone. De in onopvallende plekken geplaatste babykleertjes zijn van brons en beschilderd. Baby Things is van de controversiële kunstenares Tracey Emin, die zich liet inspireren door het probleem van de tienerzwangerschappen. Baby Things is onderdeel van de eerste triënnale in Folkestone. Vooral Britse kunst versiert de romantische straatjes, pleinen, gebouwen, parken, de jachthavenpromenade en stranden van de havenstad in Kent. Mark Wallinger maakte 19.240 genummerde kiezelstenen ter herinnering aan Britse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.

T/m 14 sept, Folkestone Triennial: Tales of Time and Space, in en om Folkestone, Folkestone Triennial Visitor Centre, 55-57 Tontine Street, 0044845 2020190 & www.folkestonetriennial.org.uk

Londen

Het thema van het jaarlijkse London Festival of Architecture 2008 met fiets- en looptochten, conferenties, boottrips, exposities en uitvoeringen, is ‘Fresh’. De nadruk ligt op buiten en men hoopt een nieuwe manier van denken te stimuleren. Er is o.a. origineel werk van studenten en jonge en international ontwerpers en publieke ruimtes zijn verrassend ingedeeld. Het festival is in vijf verschillende buurten en 90 tochten gaan langs gebouwen van de hoofdstad en tonen ondergrondse rivieren. Er zijn watertaxi’s en een speciale rivierbootdienst van Thames Clippers, met een gesproken verhaal van Peter Ackroyd, die Thames: Sacred River schreef.

T/m 20 juli, The London Festival of Architecture, Londen, 0044870 264 3333 & www.LFA2008.org

En verder in Londen:

T/m 27 juli, Pont: Observing the British at Home and Abroad, 80 tekeningen en humoristische teksten over Britten, Cartoon Museum, 35 Little Russell Street, WC1, di t/m za 10u30-17u30u, zo 12-17u30, 0044207 580 8155 & www.cartoonmuseum.org;