Film van de dag

In de film Dances with Wolves is een belangrijke rol weggelegd voor de Siouxindianen. (Kevin Costner, 1990, VS), België 1, 20.35-23.30u.André Waardenburg In de film Dances with Wolves is een belangrijke rol weggelegd voor de Siouxindianen. Dances with Wolves Year: 1990 Director: Kevin Costner Based upon Michael Blake's book
In de film Dances with Wolves is een belangrijke rol weggelegd voor de Siouxindianen. (Kevin Costner, 1990, VS), België 1, 20.35-23.30u.André Waardenburg In de film Dances with Wolves is een belangrijke rol weggelegd voor de Siouxindianen. Dances with Wolves Year: 1990 Director: Kevin Costner Based upon Michael Blake's book PHOTOS12

Dances with Wolves. Sinds in 1950 Broken Arrow uitkwam, zijn er op gezette tijden pro-indiaanse westerns gemaakt. In de jaren zestig namen ze zelfs een grote vlucht, met films als Little Big Man. Het probleem van die films was dat de indianen de stand-ins waren voor Vietnamezen die in de Vietnamoorlog even erg werden behandeld door de Amerikanen als ooit de indianen. Wanneer zou iemand eindelijk een film maken die de indianen als volk liet zien met hun eigen specifieke cultuur? In Kevin Costners zeer succesvolle western (zeven Oscars) Dances with Wolves is een belangrijke rol weggelegd voor de Siouxindianen en hun eigen Lakotataal (die werd ondertiteld). Toch kwam ook hier weer kritiek op: werden ze niet wat geromantiseerd? En waren ze niet opnieuw een projectie van de blanke wens om één te zijn met de natuur?(Kevin Costner, 1990, VS), België 1, 20.35-23.30u.André Waardenburg