Fiets

Fiets Eindhoven Nederland telt ruim 16 miljoen inwoners en zo'n 18 miljoen fietsen. Deze zomer besteedt het Designhuis in Eindhoven aandacht aan dit oer-Hollandse fenomeen met een expositie onder de titel Fiets. Het Designhuis laat zien hoe zo’n gewoon en alledaags object als de fiets onderwerp blijft van onderzoek, ontwikkelihoe designers steeds weer inspiratie vinden voor nieuwe vormen, functies en materialen. Er zijn ook lezingen en excursies. T/m okt Designhuis, Raadhuisplein 5, Eindhoven. Di-zo 11-18u. Inl www.designhuis.com

Eindhoven

Nederland telt ruim 16 miljoen inwoners en zo'n 18 miljoen fietsen. Deze zomer besteedt het Designhuis in Eindhoven aandacht aan dit oer-Hollandse fenomeen met een expositie onder de titel Fiets.

Het Designhuis laat zien hoe zo’n gewoon en alledaags object als de fiets onderwerp blijft van onderzoek, ontwikkelihoe designers steeds weer inspiratie vinden voor nieuwe vormen, functies en materialen. Er zijn ook lezingen en excursies.

T/m okt Designhuis, Raadhuisplein 5, Eindhoven. Di-zo 11-18u. Inl www.designhuis.com