Dier & Leed

Een lief bazinnetje Foto AFP An Indian child (R) kisses a three and a half year old Pomeranian dog named "Peter" from Goa during an All Breed Championship Dog Show in Ahmedabad on June 8, 2008. "Peter" owned by Steve Almeida bagged first prize in the Toy Group category of the event which was organised by The Ahmedabad Canine Club in which some 150 dogs from across Gujarat and other states participated. AFP PHOTO/Sam PANTHAKY
Een lief bazinnetje Foto AFP An Indian child (R) kisses a three and a half year old Pomeranian dog named "Peter" from Goa during an All Breed Championship Dog Show in Ahmedabad on June 8, 2008. "Peter" owned by Steve Almeida bagged first prize in the Toy Group category of the event which was organised by The Ahmedabad Canine Club in which some 150 dogs from across Gujarat and other states participated. AFP PHOTO/Sam PANTHAKY AFP

Wat neem jij mee, als er een ramp gebeurt in je huis? Uit onderzoek van Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming blijkt dat twee op de drie kinderen niet hun mobieltje of spelcomputer meenemen, maar hun huisdier. Kinderen zijn aardiger voor dieren dan volwassenen; 92 procent van de kinderen vindt dat er niet altijd goed met dieren wordt omgegaan en zelfs 97 procent vindt dat mensen die niet goed voor hun dier zorgen geen dier mogen houden. Aankomende baasjes die een dier willen aanschaffen zouden er goed aan doen om die uit het asiel te halen. Ook zouden zij eerst een dierentraining moeten krijgen; de nieuwe eigenaar is zélf verantwoordelijk en niet de Dierenbescherming, de minister of de koningin. Onder de gevraagde kinderen wil 30 procent een deel van het zakgeld inleveren voor het helpen van mishandelde dieren. Maar geld in de huishoudpot stoppen, zodat ouders scharrelvlees kunnen kopen, dát wil maar 4 procent.