Berlusconi vergelijkt rechters met kanker

Rome. De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft de rechterlijke macht in zijn land woensdag gekwalificeerd als ”een kankergezwel”. Kort nadat de Senaat, het hogerhuis, het wetsvoorstel van zijn centrum-rechtse regering had aangenomen dat hem moet vrijwaren van strafrechterlijke vervolging, beklaagde de mediamagnaat annex regeringsleider zich over de wijze waarop hij door justitie zou zijn achtervolgd sinds hij veertien jaar geleden in de politiek stapte. Op een bijeenkomst van winkeliers kruiste Berlusconi demonstratief zijn polsen, alsof hij in de boeien was geslagen, en zei hij: ”Menig aanklager zou me graag zo zien”. Berlusconi wordt ervan verdacht een Britse advocaat 385.000 euro te hebben betaald voor valse getuigenissen in twee processen tegen hem. De zaak moet nog voorkomen. De nieuwe wet zou dat verhinderen.