6 dansen Monza

SuperSunday End of season party Foto Baber Raja
SuperSunday End of season party Foto Baber Raja Raja, Baber

SuperSunday bij Club Monza

Overmorgen (maandelijks), 22.00-05.00 uur. Club Monza, Potterstraat 16-20, Utrecht. Entree: 12 euro (vvk) of 15 euro (deur).

www.supersunday.nl

Zondagavond een uitgaansavond? Het klinkt misschien wat onwaarschijnlijk, maar er zijn in Nederland enkele plekken waar je op zondagavond prima kunt uitgaan. In Club Monza in Utrecht bijvoorbeeld. Elke laatste zondag van de maand stroomt hier de dansvloer vol met feestbeesten die hun weekeinde ten volle willen benutten.

Keer je kledingkast maar binnenstebuiten! Naar dit feest ga je namelijk niet snel overdressed. Veel dames dragen strapless jurkjes, truitjes met blote rug of minirokjes. En ook met make-up mag je je als vrouw gerust uitleven. De meeste lippen zijn voorzien van lipgloss of zelfs van schreeuwend rode lipstick. De dames in spijkerbroek en T-shirt zijn in de minderheid. En de mannen? Tja, die kiezen toch weer voor hun ‘veilige’ spijkerbroeken, maar trekken wel de meest kleurige shirts uit hun kast.

Dit feest is de ideale plek om mensen te kijken. En dus word je zelf ook flink bekeken. Niets mis mee, want zo raak je gemakkelijk in gesprek met die ene onbekende dame of heer. Je moet dan wel flink over de beats heen schreeuwen, want de muziek staat hard. Het is immers een clubavond. Dansen kun je op house, in allerlei varianten. Soms gaat het richting latin beats, dan weer richting rechttoe rechtaan dreunende ritmes. En als het eentonig dreigt te worden is er de volgende dj die het overneemt.

Aanstaande zondag is de ‘end of season party’, waarmee het vierde seizoen van dit dansfeest wordt afgesloten. Bekende dj’s als Roog en Gregor Salto zijn erbij. Verder draaien ook Sunnery James en Ryan Marciano, Baggy Begovic, Melvin Reese en anderen. Om de set echt tot leven te laten komen is er live percussie door Jethro Angkotta. Onder de 21 jaar oud kom je niet binnen, maar de gemiddelde leeftijd ligt niet hoger dan dertig. Genoeg moois om te bekijken.

Marjolein Marchal