Twijfel, twijfel

Toen ik door het westen van Maryland reed, kwam ik opeens het dorp Thurmont tegen. ‘Camp David Museum’, die kant op. Ik had al begrepen dat Camp David (het presidentiële verblijf) daar ergens in de bossen lag, maar zag het nergens op een kaart staan (heel raar). Dus toen ik richting het museum geleid werd,

maryland.jpg
Toen ik door het westen van Maryland reed, kwam ik opeens het dorp Thurmont tegen. ‘Camp David Museum’, die kant op. Ik had al begrepen dat Camp David (het presidentiële verblijf) daar ergens in de bossen lag, maar zag het nergens op een kaart staan (heel raar).

Dus toen ik richting het museum geleid werd, besloot ik toch even aan een dorpsbewoner van Thurmont te vragen waar de president nou precies logeerde. Hij wist het wel en niet. Die kant op, wees hij. Terug het bos in. En dan zie je een weg. Of niet. Hoe dan ook, je mag er toch niet in. Daar kwam het ongeveer op neer.

Een vriend van hem was weleens dichterbij geweest dan de bedoeling was. Hij - de vriend, want zoiets doe je natuurlijk nooit zelf - was er aan het jagen, maar in plaats van het hert dat hij had geschoten kwam hij militairen tegen. Die hebben hem vriendelijk terug naar het dorp geleid.

Zeg maar, zo vroeg je man, vertel eens. Waarom ben je eigenlijk zo nieuwsgierig? Ben je soms een terrorist ofzo?

Daar was maar één antwoord op mogelijk. „Jij hebt anders een flinkere baard dan ik.” Dat was dan ook weer zo. Hij wenste me nog een prettige dag verder.

    • Freek Staps