Stevige bries

Een depressie trekt van Schotland naar Scandinavië en neemt bewolking en wat regen mee. Ook gaat de wind aantrekken. Morgenochtend staat in heel het land een stevige bries.

Vanavond is het nog vrij rustig. De zon breekt goed door al neemt de hoge bewolking snel toe. Vannacht wordt het wolkendek dikker en er valt tijdelijk wat regen. De meeste regen valt in het noorden van het land, maar tegen zonsopkomst zijn de buien grotendeels verdwenen.

De wind neemt in het zuiden af maar trekt aan zee aan tot kracht 6. De temperatuur daalt naar 12 tot 14 graden.

Morgenochtend draait de wind naar het westen en trekt daarbij nog iets aan. In het hele land zijn er fikse windstoten en rond de Waddeneilanden bereikt de gemiddelde wind misschien even kracht 7. In de loop van de dag neemt de wind langzaam af. De aangevoerde lucht is iets frisser en zo wordt het 18 graden op de Wadden en nog net 21 graden in Limburg. Er komt meer bewolking voor, maar het blijft op een zeer lokaal buitje na droog en zo nu en dan breekt de zon ook even door.

Zaterdag en zondag schampen regenstoringen ons land. Beide dagen overheerst de bewolking en is er niet al te veel ruimte voor de zon. Plaatselijk valt ook wat regen. Met een zuidwestenwind, kracht 3 tot 5, wordt het 20 graden aan zee tot 23 of 24 graden langs de oostgrens.